Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Skorpió

2008.02.10

 (október 24. - november 22.)Kép

Jellege: Víz
Színe: fekete és vörös
Szerencsenapja: kedd
Szerencseszáma: 2 és 9
Uralkodó bolygója: Plútó

Mottója: "Vágyakozom.

 

A Skorpió és a munka

Javasolt szakmák:
Fejlett tapintási érzékénél fogva sebész vagy óramester válhat belőle, s alkalmas általában minden olyan szakmára, amely aprólékosságot és pontosságot igényel. Leleményessége és tökélyre való törekvése fogytán lehet feltaláló, dolgozhat a tudományban, a politikában, ügyvédi pályán, igen fejlett művészi hajlama alkalmassá teszi rá, hogy nagyot alkosson az irodalomban, a zenében, a színművészetben, lehet belőle filozófus is. Kedveli a kockázatos szakmákat és sportokat, ezért nagyszerű pilóta, ejtőernyős, rögbijátékos stb. lehet. Válhat belőle kitűnő üzletember, szervező, rendőr, detektív.

A Skorpió főnök:
Mindenki másnál alkalmasabb erre a tisztségre. Ha valaki főnöknek született, akkor az ő. Erre számos tulajdonsága is alkalmassá teszi: intelligenciája, józansága, szervezőképessége, a tökélyre való törekvése, kiváló megérzései és leírhatatlan győzni akarása. Mindemellett megjelenése és magatartása tiszteletet, tekintélyt parancsoló. A legapróbb részletekig ismeri az általa vezetett intézmény helyzetét, személyzetét, s ezért látszólag nem tesz semmiféle erőfeszítést. A helyzetre vonatkozó adatokat egyszerűen átszűri, szempillantás alatt értékeli és összehasonlítja az agya helyén lévő "számítógépe" segítségével. Hozzáértése ámulatba ejti beosztottjait, következtetéseihez vezető módszerei pedig helyesek és sebészkés pontosságúak, ám teljességgel kiismerhetetlenek, rejtélyesek.

Lehet hirtelenharagú és tomboló, ám lehet a legmértékletesebb, a legnyugodtabb és leghűvösebb ember, akivel valaha találkoztunk. Ebben a jegyben születettek ugyanis rendszerint igen szélsőségesek, egyazon személyben olykor mindkét fajta tulajdonság fellelhető. A rendszeretet, a fegyelmezettség és a pontosság azonban mindkét esetben egyaránt megtalálható.

Az ilyen főnök nem enged egykönnyen a hízelgésnek, és jó kétszer is végiggondolni minden okot, mivel közönye vagy a bók jogosságát firtató kérdése zavarbaejtő lehet, még ennél is súlyosabb az, hogy rájöhet a bók eredeti céljára és akkor kíméletlen főnökké, rendkívül veszedelmes ellenféllé válik.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Skorpió főnöktől?
Kápráztasd el hozzáértéseddel, és kérj érte szemtelenül sokat. Megadja. Ám ha egyetlen pillanatra is engedsz a szorításból, könyörtelenül visszaveszi. Ráadásul ha újra kérni akarsz, felhánytorgatja a múltat. Óvatosan és nagyon precízen dolgozz mellette.

A Skorpió munkatárs:
Igen lelkiismeretes és felkészült, s rövid idő alatt annyira urává lesz szakmájának, hogy egyszerűen pótolhatatlanná válik. Kollégái sorában természetesen ő lesz a legjobb, s innen addig a kérdésig, hogy "Miért ne lennék főnök?" már csak egy lépés választja el, amit egy alkalmas pillanatban meg is tesz, miután természetesen lépésről lépésre kiszámította felemelkedését.

Legértékesebb tulajdonságai közé tartozik leleményessége, kitartása és türelme. Nagyfokú hozzáértésénél fogva számítani lehet rá, s ki lehet kérni véleményét a különböző kérdésekben, ám óvakodni kell vitatkozó kedvétől és tekintetbe kell venni azt is, hogy hiúsága következtében néha hibás álláspontra helyezkedik, még akkor is, ha tudja, hogy nincsen igaza, ebbe a csapdába azonban csak ritkán esik bele.

A főnök örülhet, hogy ilyen rátermett beosztottja van (természetesen akkor, ha pozitív Skorpió), nehezen tudja azonban nyomon követni tetteit és szándékait, és mindvégig ismeretlenek maradnak előtte céljai, amelyek a Skorpió beosztott felemelkedésével egyre magasabbrendűek lesznek.

A Skorpió és a sport

A Skorpiót vonzza az érzékiség és a titokzatosság. A mélységeket, a halálon túli világot, a mindenség lényegét akarja megtapasztalni és legyőzni. A jógát elsősorban neki találták ki, minden fajtáját szívesen kipróbálja.

Legmegfelelőbb a Hatha-jóga (Nap- és Hold-jóga) együtt a Radzsaa-jógával (szellemi elmélyedés). De a Skorpiót nagyon vonzza a Tantra-jóga, Laja-jóga, Kundalini-jóga, vagyis a szexuális erő felemelése a gerincoszlop mentén a csakrákon át.

A különféle jógaülések alkalmasak számára egészségi szempontból is, mert serkentik a nemi szervek működését. Azonkívül kedvező testhelyzetek a hosszabb ideig tartó elmélyedésekhez, meditációhoz.

Javasolt sportok: a jógán kívül az extrém sportok mindegyike, a veszély, ahol megmérettethet. A skorpió jó autóversenyző.

A Skorpió és a vagyon

Ősi vágya a szexualitás és a pénz iránt olthatatlan. A Skorpió szülöttek igen ritkán halnak meg szegényen. A legjellemzőbb tulajdonsága ennek a jegynek, hogy Főnix madárként képes magát valahányszor újra felépíteni, akár a nulláról is talpra állni, és folytatni. Végtelen ereje és küzdése végül mindig elnyeri gyümölcsét.

Végtelenül büszke és makacs. Anyagiak tekintetében csak a szűk környezetével bőkezű, akiket szeret, azoknak számolatlanul ad. Bármilyen munkát végez, neki kell a legrátermettebbnek, legjobbnak lennie, különben sértve érzi magát. Így az anyagi javak elosztásánál is elsőként szeret sorba állni. Kedveli a veszélyt, és könnyedén kockáztat. Mivel jó stratéga, kockáztatni és nyerni szokott a leggyakrabban. Realista, így pontosan felméri pénzügyi lehetőségeit. Nem túl jó bankár, de jó üzletember válik belőle.

A Skorpió és a szerelem

Hódítsd meg a Skorpiót!
Ahhoz, hogy a közelébe férkőzz, egyet kell értened megállapításaival, és nagyon nagy körültekintéssel és emberismerettel bókolni kell neki. Azonnal rájön, ha hazudni akarsz neki, vagy ha át akarod vágni, viszont a titokzatosságot az összes többi jegynél jobban szereti. Csak az őszinte megnyilvánulásokat kedveli, soha ne hazudj neki!

Nevess a tréfáin, és az öltözködését soha ne bíráld! Ha ezeket megfogadod, még akkor sem biztos, hogy sikerül a hódítás, mivel a Skorpió szülöttek nagyon erős intuícióval rendelkeznek, megérzik, hogy ki az, akivel szóba állhatnak, és ki az, akivel nem. Apró tippek a csábításhoz az izgató illatú parfümök, hölgyeknek, uraknak egyaránt. A Skorpió urakat a testhezálló ruha, a Skorpió hölgyeket pedig az extravagáns egyéni stílusú öltözet, vagy életmód nyűgözi le leginkább.

Szakítás a Skorpióval:
Utálja a hazugságot, így aki folyamatosan hazudik neki, azt magától el fogja hagyni! Az őszinte kommunikáció és az őszinteség hiánya a legnagyobb szenvedés a számára. Nem szereti, ha partnere kacérkodik, általában féltékeny típus. Ha nem vagy vele gyöngéd és az ágyban nem teljesíted kívánságait, nagyon hamar elhidegül tőled, de ha észreveszi, hogy kihasználod, vagy számításból cselekszel, akkor jaj neked!

A Skorpió bosszúálló és nem felejt! Kétségbeesésbe lehet kergetni még a céltalan és érvek nélküli üres vitával is, de legjobban az elhanyagolt otthon zavarja. Szakítás szempontjából nem könnyű eset, akár éveken át is szerelmes ugyanabba az emberbe, akit elhagyott. Szeretete ilyenkor csaphat át mély utálatba, bosszúállásba is.

A Skorpió erogén zónái:
A comb és a nemi szervek, a többi szülöttéhez képest sokkal erőteljesebben.

A Skorpió nyara

A Skorpió nehezen viseli a korlátokat, és még társas vakáció esetén is egyedül akarja meghatározni a tempót. Vele a nyaralás intenzív és izgalmas. Ritkán zökkenőmentes és harmonikus, mert a Skorpió mindig a veszély izgalmát keresi. Amire ő vágyik, az a felfedezés, a kaland öröme, például nyaralás közben az olyan sportok, amelyekbe az ember teljes erejével beleveti magát, de nem kell attól félnie, hogy valódi kockázatot vállal.

Szereti járni a világot, és legszívesebben elmenne minden olyan helyre, ahová senki más. Mindenre számítani kell, mert a Skorpió semmit nem hagy félbe, nyaralás alatt is a szenvedély irányítja minden lépését. Ami felkelti érdeklődését vagy kíváncsiságát, azt teljes mélységekig meg akarja ismerni. Szereti felülmúlni önmagát, az akadályok is csak ösztönzik.

A Skorpió jegyhez tartozó országok: Marokkó, Norvégia, Észak-Szíria
Városok: München, Danzig, Genf, Baltimore, Nottingham

A Skorpió és a művészet

Művészete az eszmények, az ambíciók Főnix-madarához hasonló újjászületését jelképezi. A fizikai léten túli síkokat, az érzékfeletti világot kutatja, a mindenség lényegét akarja megtapasztalni és legyőzni. Otthon találja magát a lélek titkaiban, erős misztikus hajlamok és képességek élnek benne. Művészetében az ellentétek legélesebb és legvégletesebb formában merülnek fel, és nem maradnak meg a normális élet síkján, hanem a magasabb régiókba emelkednek.

Kreativitása arra irányul, hogy az anyag legrejtettebb természetét is megismerje, de nem kívülről szemlélve és rendszerezve, hanem a legközvetlenebb, legszemélyesebb módon, az átélésben. Hajlamai és adottságai a misztériumok felé hajtják, misztikus és mágikus erőkkel lép kapcsolatba, s ezek mind hidat mutatnak neki a véges és a végtelen között.