Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Oroszlán

2008.02.10

(július 23. - augusztus 23.)Kép

 

Jelleg: Tűz
Harmonikus színe: Napsárga és aranysárga
Szerencsenap: vasárnap
Drágakő: rubin, gyémánt
Fém: arany
Szerencseszám: 4 és 6
Virág: Pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér
Uralkodó bolygó: Nap

 

Az Oroszlán és a munka

Javasolt szakmák:
Amelyek vezető és szervező tehetséget feltételeznek. Addig nem hagyja magát, ameddig ilyen tisztségbe nem jut, módszerei pedig nem mindig becsületesek. Igazgató, bankár, politikus, ügyvéd lesz. Minden lehetséges elnöki tisztséget megszerez.

Jó szívgyógyász lehet belőle, keringési zavarok szakértője, szív- vagy érsebész, de megfelel ékszerésznek, kereskedőnek, színházigazgatónak, kabaréigazgatónak, kiadványok, egyesületek vezetőjének, stb. Lehet esetleg krupié egy kaszinóban. Szereti a sportos életet, s általában olyan sportágakat választ, amelyek a legelőnyösebben érvényesítik fizikumát.

Kiemelkedőt nyújt a szépművészetben, az irodalomban, a zenében. Egyre magasabb rangokra törő, jó hivatásos katona válhat belőle. Mindent felvállal, ami akaraterőt, energiát, kezdeményező szellemet igényel.

Az Oroszlán főnök:
Főnökségre termett, hiszen csakis így nem érzi korlátozva szabadságát és csak így nyílhat lehetősége a vezetésre. Jó szervező, dinamikus, eredeti, hatékony és vállalkozó kedvű.

Beosztottaival szívélyes kapcsolatokra törekszik, ám - figyelem! - jó, ha mindig pontosan tudják, hol a helyük és nagyon figyelnek szavára, hogy még csak érintőlegesen se sértsék büszkeségét. Azt szereti, ha beosztottjai az övéihez hasonló erényekkel rendelkeznek, ám nem múlják felül őt.

Nagyon fogékony a hízelgésre, és e gyengeségét kihasználva olykor látványos előléptetést vagy fizetésemelést lehet elérni nála. Általában értékelik gyakran királyi bőkezűségéért és azt, hogy távol áll tőle minden aljasság. A szellemes, dinamikus, eredményes, hiúságra ügyelő, és érzelmi szinten közelítő beosztottnak minden esélye megvan arra, hogy jó szemmel tekintsen rá.

Irodájában biztosítja a munkához szükséges kényelmet és szellemi környezetet, jól látható helyeken helyezi el családi fényképeit és trófeáit, s mindez növeli büszkeségét, serkenti őt munkájában.

Hogy kell fizetésemelést kérni az Oroszlán főnöktől?
Azonnal ugorj, ha egyet mordul! Érezze, hogy ő a főnök, te pedig beosztott vagy. Légy szellemes, jókedvű és főleg figyelmes! Ha aprólékos vagy, - amire az Oroszlán képtelen - előbb utóbb nélkülözhetetlenné válsz a számára. Az Oroszlán főnök bőkezű, gyakran ad magától is. Lehet, hogy elég ezt kivárnod. Légy diplomatikus, és nem árt, ha kedvét és érdekeit keresed!

Az Oroszlán munkatárs:
Figyelmes, lelkiismeretes, teljességgel a szakmájának él. Időről időre azonban dicséretekkel, elismerő oklevelekkel kell ösztönözni munkájában, különben sértettnek, csalódottnak érzi magát, s lustaság vagy közöny lesz rajta úrrá. Elviselhetetlenné is válhat, ha nem vesznek tudomást róla, ilyenkor haladéktalanul lépéseket tesz a helyzet megváltoztatásért.

Mivel a kapott utasítások korlátozzák őt szabadságában, szüntelenül azon lesz, hogy magasabbra jusson a ranglétrán, ha pedig megreked valamilyen eldugott tisztségben, nyomban tovább áll és olyan - rendszerint egyéni - szakmát keres, amelyben a maga ura lehet.

Az Oroszlán és a sport

A látványos, divatos sportok, amiket lehetőleg csillogó és drága ruhákban lehet űzni. Oroszlánunk biztosan ott található. Talán a leglustább jegy, nem szeret igazán sportolni, neki ez is a fényűzés egyik módja.

Lehet, hogy a sportcentrum szaunájában hamarabb ráakadunk, mint a kínlódók között a testépítő teremben. A szereplés lehetőségét látja a különleges, olykor nyakatekert testhelyzetekben és a csodás képességek elsajátításában.

A legfontosabb, hogy felismerje "igazi önmagát", vagyis azt, hogy láthatatlan Önvalója az élet kiapadhatatlan forrása. Ahhoz, hogy ragyogjon, hogy fényt, derűt és meleget sugározzon, nincs szüksége a külvilág tapsára és elismerésére. A Nap akkor is süt, ha nem dicsőítik ezért.

Javasolt sportok: tenisz, squash, step aerobik, golf, ejtőernyőzés

Az Oroszlán és a vagyon

Egyetlen csillagjegy szülötte sem vágyik annyira a csillogó-villogó gazdagságra, mint az Oroszlán. Általában a büszke Nap sugározni szokott rá megfelelő fényszögeket, így nagyon gazdag is lehet. A híres és gazdag örökösök között is gyakori az oroszlán jegyében született ember.

Szédületesen nagylelkű, nagyvonalú, így ritkán igazán vagyonos, de a környezete meg van győződve róla, hogy ő a leggazdagabbak egyike, mivel minden külsőséget - ösztönös biztonsággal - a vagyon jegyében mozgatnak meg. Pénzügyi csatározásokban csak a győzelemre játszik, sokszor erején felül kockáztat, így nagy nyereségek és nagy veszteségek kísérik életútját.

Őszinte és nyílt, így rosszakarói kihasználhatják. Ennek ellenére sokra viszi, szinte bizonyos, hogy anyagi helyzete gyorsan rendeződik, még akkor is, ha most éppen nem túl rózsás a helyzete.

Az Oroszlán és a szerelem

Nagyon könnyű dolog! Végtelenül hiú, így csak a hiúságára kell hatnunk. Meséltessük kedvenc témájáról, Önmagáról! Legyünk alázatosak és köszönjük meg minden ajándékát. Kerüljük a környezetében a rikító öltözéket és legyünk vele nyíltak őszinték, de semmiképpen ne sértsük meg méltóságában! Örül az ajándékoknak, kedveli a fényűzést, és nem tűri a fösvénységet. Nemes vadra vetetted ki a hálódat, ne feledd el, az Oroszlánt könnyű meghódítani, de annál nehezebb megtartani!

Szakítás az Oroszlánnal:
Bíráljuk erőteljesen minden területen, különösen az ágyban nyújtott teljesítményét. Vonjuk el róla magunkra a figyelmet - ez persze nem könnyű - és bizonyítsuk, hogy nem is olyan nagyszerű, mint aminek hiszi magát. Mivel imádja a szabadságot és birtokló, ezért korlátozzuk a szabadságát és ne engedjünk birtoklási vágyának. Kezdjük a fogunkhoz verni a garast, és ami felháborítja, felejtkezzünk el a születésnapjáról!

Az Oroszlán erogén zónái:
A háta, és a hátgerince.

Az Oroszlán nyara

Az Oroszlánnal nyaralni nagyszabású dolog. Szeret mindent, ami szép, drága, előkelő. Mindig nagyvonalú, örül, hogy részesülhetnek belőle azok is, akik közel állnak hozzá.

Az Oroszlán választása pihenés szempontjából egy klubra esik. Mindenben elmerül, részt vesz, és előadásokról vacsorákra cipel kedvesen, hogy hallgasd a kritikákat. Három nap alatt tervet készít mindenről, és te az Oroszlán lobogásán kívül nem látsz semmit! Ő szórakozik és szórakozik, ha valamit csinál, abba a végsőkig belefeledkezik. Első vitorlázásban vagy vízisíelésben. Kedveli a szépet és a kényelmeset, ezért olyan színvonalú pihenőhelyre vágyik, amely különleges konyhával és igényes berendezéssel rendelkezik. Az Oroszlán figyelmes és előrelátó idegenvezető, aki tájékozódik az adott vidék műkincseiről, másrészt a kedvező pillanatban semmi mással nem foglalkozik, mint hogy neked örömet szerezzen.

Az Oroszlán jegyhez tartozó országok: Franciaország, Olaszország, Csehország, Kalifornia
Városok: Róma, Prága, Philadelphia, Damaszkusz, Chicago, Bombay

Az Oroszlán és a művészet

Magától értetődően kreatív. Nem fecsérli az idejét általános viselkedési elvekre vagy létfilozófiára. Meglehetősen földi eszmények hevítik, soha nincsenek a valóságtól elszakított, légies, túlzottan elvont ambíciói. Művészete az Oroszlánban uralkodó Nap szétsugárzó erőivel kapcsolódva kiterjed, szerteárad, és nagy kört von hatása alá.

Az ég és föld között közvetítő szerepet tölt be mindenkor, s csak annyira emelkedik a magasba, hogy áttekinthesse a környezetet. Az életérzés teljessége tereli művészi irányba, művészete mindig életigenlő és nagyvonalú. Az önbizalom bizonyos egyensúlyt ad a benne feszülő erőknek, nem ösztönöz gyors, elhamarkodott tevékenységre. Művészetében örömmel ad minél többet, minél bőkezűbben, mert így méltó ez őhozzá, s ezzel hangsúlyozza hatalmát, erőforrásait.