Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kos

2008.02.10

(március 21.- április 20.)Kép

Jelleg: Tűz
Harmonikusszín: vörös
Szerencsenap: kedd
Drágakő: Ametisztet válasszon, ha harmonikus követ szeretne.
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: vörös rózsa
Uralkodóbolygó: Mars

A Kos és a munka

 Javasolt szakmák:
Pályafutása megköveteli a lényére jellemző nyereséget. Kutató, filozófus, muzsikus egyaránt válhat belőle. Jól szervez, a szórakoztatóipar területén is sikereket érhet el. A rendező, a karmester munkája épp olyan közel állhat hozzá, mint a katonai pályák. A fejjel összefüggő orvosi pálya is neki való, a fogász, szemész, de ugyanezen elv alapján a fodrász és a kalapos is. A kemény sportok, az ökölvívás, a birkózás áll közel hozzá. Szónoki hajlama lehet.

A Kos főnök:
A tipikus főnök szervezésre, vezetésre termett. Imád az élen állni, vigyázni kell, hogy soha ne veszélyeztessük pozícióját. Célját általában eléri, megszerzi azt a pozíciót, amire alkalmasnak érzi magát. Ha nem ennél a cégnél, egy másiknál. Céltudatosan eléri, hogy abban a pozícióban alkalmazzák, amire alkalmasnak érzi magát. Ha az igazgatói székbe kerül, alacsony kockázatú biztos befektetéseket keres majd. Kedveli a számokban kimutatható, matematikai módszerű, vagy számítógéppel automatizálható megoldásokat. Tettre kész és képes a legnehezebb helyzetekből is kitörni.

Beosztottjaival becsületes, de nagyon igényes. Szigorát saját példájával támasztja alá. Még akkor is csak nagyon óvatosan szabad vele konfliktusba kerülni, ha érveink szilárdak, ugyanis a Kos főnök könnyen türelmét veszíti, és agresszívvé válik. Ha pedig vitatkozunk vele, könnyen a cégen kívül találjuk magunkat.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Kos főnöktől?
Matematikai számítások alapján egy nagy erőbefektetést igénylő munka végeztével, írásba foglalva, de feltétlen személyesen átadva. Röviden, célratörően, táblázatosan!

A Kos munkatárs:
Ha csak munkatársad, vagy beosztottad, akkor is megpróbál úgy viselkedni, mintha ő lenne a főnök! Utálja az alávetett szerepet, és kellemetlen vele dolgozni. Okvetetlenkedésével a kollégák idegeire megy, és nagyon meg vannak lepődve, amikor kinevezik őt a fejük fölé! Lelkiismeretesen eleget tesz vezetői utasításainak, és ha valakit a környezetében csodálhat, akkor azt nagyon hűségesen követi, ám alapvetően vezetésre törekszik.

Ha van karrierista típus, a Kos az. Ha már nem bírja a feszültséget, akkor a lemondását a főnöke asztalára teszi és a rá jellemző módon távozik. Bevágja az ajtót. Ez persze csak a kritikus pont után következik be. Egyébként nagyon konstruktív, igen céltudatos, élteti a versenyszellem, és példás beosztott, ha előmenetelére lehetőség van. Kollégáival kedves, de nem túl közlékeny, inkább hallgatag. Fontos, hogy hasznosnak érezze a munkáját, mert akkor tűzön-vízen át számítani lehet rá!

A Kos és a sport

 A Kos hajlamos az önérvényesítésre, de könnyen elfeledkezik másokról. Ezért legfőbb feladata az, hogy odafigyeljen a másik ember igényeire is. Ne akarjon mindenárongyőzni. A csapatjátékokban erősen fejlesztheti jellemét, ajánlható számára minden olyan sport, ahol a csoportszellem közös győzelemhez vezet.

Fontos, hogy megtanuljon lazítani. El kell sajátítania a teljes izomzat tudatos elernyesztését. Figyelje meg külön-külön az izmait és gyakorolja az izomfeszítés-izomlazítás technikáját. Szüksége van arra, hogy energiáját kiadós, intenzív fizikai tevékenységgel levezesse.

Neki mindenképpen sportolnia kell. Kocogás, futás, atlétika, erőgyakorlatok mind alkalmasak erre. De ne végezzen fejenállást, mert könnyen a fejébe szalad a vér. A többi fordított testhelyzetet is csak óvatosan gyakorolja.

Javasolt csapatsportok: kosárlabda, foci, kézilabda, de a hegy- vagy falmászás is

Javasolt jógagyakorlatok: Kobraállás (Budzsangászana), Hátsó nyújtópóz (Pascimottanászana)

A Kos és a vagyon

Ez már magában is a pénz, a vagyon megszerzésének vágyára utal. A Kosnak azonban a vagyon elsősorban tudást, megszerezhető ismereteket jelent, melyen keresztül kemény és becsületes munkával éri el pénzügyi sikereit.

Szigorú az erkölcsi kódexe, soha nem hagyná magát megvesztegetni. A Kos csak a saját erejéből gazdagodhat meg. Harcai a pénzért - kedvezőtlen személyes fényszögek esetén - igen meddők is lehetnek. A Kos, ha szegény, úgy vizsgálja felül a küzdése célját és értelmét. Ezzel fordíthatja meg sorsát. Ha bajba jut, csak a saját erejében bízik.

Nehezen kér kölcsön és nehezen is ad abból, amit már megszerzett és a magáénak tudhat. Igen állhatatos a pénzügyei területén is. Mars szekerére érdemes felkapaszkodnia és meg sem áll a fényes anyagi sikerekig, ám figyelnie kell, nehogy elkapják a küllők! Fontos, hogy pihenjen eleget, mert fáradtan képtelen megteremteni azt, amire szüksége van, könnyen megbetegszik.

A Kos és a szerelem

 Hódíts meg egy Kost!
Közelíts hozzá intellektuális síkon! Menj vele színházba, múzeumba, tárlatra! Kérj tőle egy jó könyvet kölcsön, vagy add neki kölcsön te! Légy tettre kész és feltétlenül tarts vele lépést, légy ötletes! Ha lemaradsz, vesztettél. Állj elő újabb és újabb ötletekkel, egyszóval nyiss számára ötletbazárt, hogy tobzódhasson! Ha kivívtad a csodálatát, nemsokára elmondhatod, hogy meghódítottad.

A vita szót töröld ki a szótáradból most azonnal! Ha vitatkozol vele, elriasztod! Engedj neki - nyugtasd meg magad, hogy az okosabb enged, - ez ügyes fogás, mert ennek köszönhetően főnöknek érezheti magát. Ez nagyon fontos neki. Viselkedj sportolóként, légy pontos. Oszd be jól az idődet és energiatartalékaidat, hogy lépést tarthass vele!

Szakítás a Kossal:
Nem nehéz dolog, ha egyszerűen leállsz és már nem küzdesz azért, hogy megtartsd, magától is sor kerülhet rá. Elég egyszer-kétszer visszautasítani a szerelmi közeledését, vagy csendben a sarokba vonulni akkor, amikor ő éppen beszélgetni akar. Ha már családosak vagyunk, akkor érjük el, hogy a társasági eseményekre járjon nélkülünk, és ne fogadjunk el egyetlen meghívást sem. Ezenkívül mondjunk nagyon gyakran ellent neki, és merüljünk el a konformizmusban. Garantáltan lelép, anélkül, hogy ki kellene tennünk a szűrét!

A Kos erogén zónái:
Főként homlok, a haj, a halánték, és a fül.

A Kos nyara

Ha te vagy a szerencsés kiválasztott, akivel a Kos vakációra indul, reménykedj, hogy jó formában lesz az üdülés alatt. Mert a Kos társaságában minden megtörténhet. Még az is, hogy éveket kell fiatalodnod néhány nap alatt, ugyanis a Kos mindenre kíváncsi. Ezalatt te vele rohansz éhesen is (ritkán szomjasan, mert a Kos nehezen viseli el a szomjúságot). A Kos közben szokás szerint elől száguld, hiszen jelszava: "mindent, most rögtön". Mindig ő diktálja a tempót és az irányt, és bizony meglehetősen megerőltető a folytonos igazodás az ötletszerű irányváltásaihoz.

Aki vele nyaral, inkább tegyen le a távlati tervezésről, mert szinte naponta dobja a szemétkosárba a korábbi terveit. Fő erőssége a laza spontaneitás, a nagy akaraterő és vakmerőség. Ő a született térhódító. Vele a nyaralás nagyon mozgalmas, sok benne a változás és a meglepő esemény. Unatkozásról szó sem lehet mellette, mert mindig gondoskodik az izgalomról.

A Kos jegyhez tartozó országok: Németország, Anglia, Dánia, Szíria, részben Palesztina, Japán
Városok: Firenze, Nápoly, Verona, Padova, Marseille, Krakkó, Utrecht, Birmingham

A Kos és a művészet

 A Kos a csírát, a kezdetet, a forrást, az élet tavaszi robbanásait jelképezi. Művészete a kezdet, az elindulás, az ébredés. Az erők kibontakozva kelnek életre, tele frissességgel, nagy feszültséggel. Művészetének értelmét az erőkifejtésben, az erők felhasználásában látja, igyekszik kreativitását tevékeny irányba terelni, ezért hajlamos arra, hogy összegezett erők irányítója, mások vezetője legyen.

Merészen, nagy lendülettel vág neki a kifürkészhetetlen, tehát nem mérlegelhető feladatnak is. Úgy érzi, hogy művészete nem egyéb, mint a benne feszülő erők kifejtésére rendeltetett eszköz. Kreativitását a lendület, a kezdeményezőkészség, a küzdőkészség és az akaraterő hatja át. Nem szereti a bonyolult kérdéseket, a felmerülő kételyeket és ellenvetéseket, mindez csak eltereli az erőket a tettől, az eredményes tevékenységtől.