Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ikrek

2008.02.10

(május 21. - június 21.)Kép

Jelleg: Levegő
Harmonikus szín: világos árnyalatok, elsősorban sárga
Szerencsenap: csütörtök
Drágakő: topáz, akvamarin, berill
Szerencseszám: 7 és 5
Virág: azálea
Uralkodó bolygó: Merkúr

Az Ikrek és a munka

Javasolt szakmák:
Kiválóan játszadozik a gondolatokkal, a szavakkal, nagy hajlama van az irodalomra, az újságírásra, a diplomáciára, jó szónok lehet belőle, sok színész, újságíró kerül ki közülük, dolgozhat a kereskedelemben, lehet nyomdász, tevékenykedhet a közönségszolgálatban, a szórakoztatóiparban bűvész, zsonglőr, utánzóművész lehet. E jegy szülöttei között sok a tolvaj, a szélhámos is. Sok esetben felnőtt korában a korábbi szakmáitól teljesen eltérő mesterséget választhat.

Az Ikrek főnök:
Szüntelenül mozgásban van, többé-kevésbé hangos, olykor hajlamos mindent magára vállalni, bár nem sok sikerrel. Előfordulhat azonban, hogy feladatainak csaknem maradéktalanul eleget tesz, főként, ha a szigorú hatékonyság szellemében nevelték A hadsereg például kiváló fegyelmező a jegy szülöttje számára.

Kerüld vele a vitát, mert igazához körömszakadtáig ragaszkodik, még ha álláspontja hibás is, s a szóváltás könnyen kellemetlen következményekkel járhat, ha óvatlan vagy, és veszélyes területre tévedsz. Jó tudni, hogy igazán ingerlékeny, s a pillanat hevében hozott döntése következtében a vitatkozó beosztott könnyen "röpülhet".

Hogy kell fizetésemelést kérni egy Ikrek főnöktől?
Vidám környezetben, mondjuk egy céges bulin, két koktél között említsd meg, hogy sikereid jó hatással vannak cégetekre, és örülnél, ha ezt a hatást Te is érezhetnéd. Vigyázz, nehogy másnapra elfelejtse! Ha magától ad, akkor kapsz, de ha nem, ne firtasd, mert sértődékeny!

A Ikrek munkatárs:
Kellemes, dinamikus, bár néha ideges szószátyár. Jó, ha egy darabig, legalább a próbaidőben szigorúan fogják.

Kollégáihoz kedves, sziporkázó, bár kellemetlen meglepetéseket is okozhat számodra, például könnyen udvarias, tapintatos elutasításban lehet részed, ha valamilyen problémával fordulsz hozzá, bár korábban segítséget ígért.

Az Ikrek és a sport

A koncentrációt és összeszedettséget jelentő sportágakban jeleskedhet a legjobban, ezek formálják jellemét. A kíváncsiság hajthatja a jógához, mint minden egyébhez. Eleinte új sportot vagy tornát lát benne, bár a jóga valójában több, mint torna. Később a "belső csendet" keresi és csapongó gondolatokkal teli elméjének "kiüresítéséére" használja.

Mivel az Ikrek túlságosan szétszórt természet, legfőbb jógafeladata a figyelem összpontosításának elsajátítása. Csak akkor kezdjen bele egy újabb foglalatosságba, ha az előzőt már befejezte.

Javasolt sportok: lövészet, karate, íjászat, sakk, tenisz, pingpong, gyaloglás, futás

Az Ikrek és a vagyon

Ez a kettős jegy sokat gondolkodik a pénzen, de - mint mindenben - ebben is végletes. A legtöbb Ikrek, mivel nincs meg a belső egyensúlya, igen pazarló. Az Ikrek szülött nehezen gazdagodik meg.

Változékonyak a pénzügyek területén is, egyszer hopp, másszor kopp. És nekik ez így természetes. Átalakuló kettős levegős jegy az Ikrek. Merkúr, a nagylelkűség, de a tolvajlás istene is. Az ő bolygója irányítja az Ikrek szülötteket.

Általában jó beszédkészségükkel sok pénzt kereshetnek, de nagyon könnyen ki is adják, ami a zsebükben van. Figyelnie kell, hogy ne foglalkozzon egyszerre ezer dologgal, és akkor van esélye, hogy anyagilag is megtalálja számítását.

Az Ikrek és a szerelem

Hódíts meg egy Ikrek jegyűt!
Tudós hajlamú, művelt ember vagy? Nyert ügyed van! Kedvenc beszédtémája lehet az irodalom, az Internet, a könyvek, de a filmművészet, a képi gondolkodás, valamint az elméleti művészetek is lekötik a figyelmét! Ha Te magad is jártas vagy ezen területek egyikén, akkor máris teljes figyelmével a tiéd.

Az Ikrek nagyon kíváncsi, tehát nincs más dolgod, mint tartsd ébren kíváncsiságát. Ebből eredeti ötleteket, lendületet vehet a kapcsolat. Számíts rá, hogy extravagáns programokat, különleges meglepetéseket szerez majd neked, és ezt várja el tőled is. Különc és kedves, bár hajlamos a csapodárságra is!

Szakítás az Ikrekkel:
Ez valóban könnyű dolog! Ha nomád szokásainak megfelelően nem távozik magától a kihűlőben lévő kapcsolatból, akkor elegendő, ha egyszerűen elmerülünk a mindennapok rutinjában. Légy egy kicsit konformista és unalmas, földhözragadt alak. Mondd el neki minél szabatosabban problémáidat és próbálj rá terhelni némi felelősséget. Ez bőségesen elegendő hozzá, hogy azonnal menekülőre fogja a dolgot.

Az Ikrek erogén zónái
A kar és a váll, a tenyere - talpa, a kulcscsontja és a "sótartói" nagyon izgathatóak, de a combja belső felének simogatásának sem tud ellenállni!

Az Ikrek nyara

Az Ikrek valódi énje nyaralás alatt mutatkozik meg igazán. Ilyenkor szabadon felszínre juttatja a személyiségét. Vele a nyaralás csupa változatosság, mellette semmiképpen sem kell unatkozni. Vakációtok alatt rá fogsz jönni, hogy az Ikrek azt is teszi, amit mond. Nem tartja fontosnak a kényelmet, ahogy a pihenést sem. Az étkezéseket illetően, az ikrek igen nagy fantáziáról tanúskodik.

Természetesen szeretne minél többet utazni külföldre. Mindenhol vannak barátai, ahogy mondani szokás: "a barátok barátai is a barátai". Nyugodt lehetsz, az Ikrek mindig megtalálja majd az eszközt, hogy megértesse magát és elérje célját. Szereti kipróbálni a helyi szokásokat, kikapcsolódási, szórakozási módja néha kissé bolondos. Szinte sziporkázik a vakáció alatt, szórakozik és szórakoztat. Az Ikrek éli az életet, tapasztalatokat gyűjt. Azt felesleges is megemlíteni, hogy a szervezett utazásokat nem neki találták ki.

Az Ikrek jegyhez tartozó országok: Belgium, Észak-Amerika, Palesztina részben, Wales
Városok: London, Versailles, San Francisco, Melbourne, Cordoba, Nürnberg

Az Ikrek és a művészet

Művészete az átalakulást, a változékonyságot, a kettőséget képviseli. Ez utóbbit illusztrálja az állatövi jegy jelképe is, a két iker - Castor és Pollux -, egyikük halandó, a másik halhatatlan. Életeleme a mozgás és a sokoldalúság. A meglévővel szemben inkább az új, a még ismeretlen érdekli.

Egész erejével arra törekszik, hogy tevékenyen, mozgékonyan irányítsa érdeklődését mindenfelé, ami megközelíthető és megismerhető. Szétáradó erőfeszítésben igyekszik kapcsolatot teremteni mindennel, ami elébe kerül. Az új és feltáratlan dolgokkal kapcsolatokat létesít, és igyekszik ezeket minél szélesebb körre kiterjeszteni. Mozgékonysága és légies, szétáradó hajlama jellemzi művészetét is.