Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Halak

2008.02.10

(február 21. - március 20.)Kép

Jelleg: víz
Harmonikus szín: világoskék, ibolya, barna
Szerencsenap: csütörtök
Drágakő: A pénzzel kirakott ékszerek hoznak gazdagságot
Szerencseszám: 4 és 9
Virág: szegfű, jázmin, pálma, borókabogyó
Uralkodóbolygó: Jupiter és a Neptunusz

 A Halak és a munka

Javasoltszakmák:
Művészlélek, szereti a zenét, a táncot, gyakran kissé exhibicionista. Hajlamos az okkultizmusra. Kiváló belső díszítő, misszionárius, tanár, mintázó válhat belőle, személyiséggé nőheti ki magát olyan szellemi területeken, mint a zene, a festészet, a balett, az irodalom. A nők között gyakran találkozunk szerelmes regények szerzőivel, erotikus képek festőivel. Exhibicionizmusa következtében lehet sztriptíz-táncos, olykor (számos szerelmi csalódása után) prostituált.

A Halak főnök:
Nemigen alkalmas erre a tisztségre, ami viszont nem azt jelenti, hogy bizonyos területen nem juthat el a ranglétra csúcsáig. Ha főnök lesz belőle, akkor igen bölcsen és tapintatosan vezet, szelídségével azonban nem szabad visszaélni, mivel önérzete igen fejlett és előbb vagy utóbb meglehetősen keményen reagál a szabályok bármilyen megszegésére.

Olykor gyenge oldalai is megmutatkoznak, lehet rendkívül rugalmas, de (a jel kettősége következtében) kemény és ellentmondást nem tűrő típusával is találkozhatunk, akinél nincs helye a vitáknak, és aki sohasem tekint el utasításaitól. Válsághelyzetekben igen hatékonyan mozgósítja erőit, és sikerrel tesz eleget vezetői hatáskörének, olykor bámulatos módon tudja kimozdítani a kátyúból az általa vezetett intézményt. Ilyen helyzetekben rendszerint rendkívül cselekvő, gunyoros és félelmetes. Valósággal megdöbbentő támadó szelleme, amelyről egyébként csak ritkán tesz bizonyságot.

Vezetői elvei inkább az ösztönösségen, semmint szigorú szervezési kritériumokon alapulnak

Hogy kell fizetésemelést kérni a Halak főnöktől?
A Halak főnök váltakozóan néha tékozol, néha pedig egyetlen potyka halpénzért is sírnod kell nála. Okosan meg kell figyelned, mikor van éppen a vastag pénzű korszakában és akkor kell megkörnyékezned. Kedvesen, nagyon udvariasan kérj. Mivel szociálisan érzékeny, nála is működnek a szívhez szóló mondatok.

A Halak munkatárs:
Rendszerint lelkiismeretes, számítani lehet rá, ám semmiképpen nem szabad megalázni, mivel eredményesebb olyankor, amikor a saját erejébe vetett hit és némi lelkesedés hajtja.

Becsületes és hűséges, felelősségteljes tisztségek bízhatók rá, mivel soraikban igen kevés a bűnöző: legrosszabb esetben gyengesége folytán követhet el félrelépést.

Gyakran félénk, visszahúzódó kolléga. Nem állja a bírálatot, mivel hiányzik belőle a kritikai érzés, s ezért nem tanácsos a túlzott szigor vele szemben, ami csak elbátortalanítja és elidegeníti.

A Halak és a sport

A Halak jól ismeri az érzékfeletti világot, hisz szinte állandóan a félálom állapotában létezik, ahonnét mindkét dimenzió látható, az ébrenlét és az álom egyaránt. Ha jómódú, akkor valami drágább sportot űz, de ha elveszíti vagyonát, akkor sem hagyja abba a mozgást, mivel az egyszerű erdei kocogás is elegendő számára, ha jobb nincs.

Nem feltétlen vonzzák a társas sportok. Nagyon sok Halak-szülött úszik és fut, mivel ezek a viszonylag monoton, meditatív sportok lehetőséget adnak arra, hogy elmélyülhessenek. Ha jógázni kezdenek, a legvonzóbbnak találja a Mantra-jógát. Jóga-feladata éppen ezért az, hogy megtanuljon szilárdan állni a lábán itt a földön, és kifejlessze saját egyéniségét, hogy ne kelljen mindig másokra támaszkodnia.

Ajánlott sportok: futás, úszás, kerékpározás, evezés, síelés, sífutás

A Halak és a vagyon

Az ellenkező irányba úszó két hal nem csak a jegy kettősségét jelzi, hanem a gyötrődő ellentéteket is. A Halak - pénz tekintetében - a legnagyobb ingadozást mutató jegy. A legtöbbjük többször meggazdagszik és elszegényedik egy életút során. Folyamatosan kétségek gyötrik, igen ritkán van egyenes véleménye valamiről.

Nagyon jó a szíve, és családjának, barátainak bőkezűen adakozik, ha van miből. Gyakran nem elég kezdeményező, így nem nagyon tud érvényesülni. Anyagi helyzete ezért néha igen gyászos képet mutathat. Ha azonban fellendülőben van, úgy imádja a fényűzést, és szinte gátlástalanul igyekszik mindenből a legjobbat birtokolni, ha éppen van neki miből. Nem túl beosztó, és kedvezőtlen esetben igen lusta és korrupt is lehet, mert a gyors és könnyű pénzszerzés lehetősége elcsábítja.

A Halak és a szerelem

Hódítsd meg a Halak jegyűt!
Ha jó halász akarsz lenni, tanuld meg, hogy a halat soha nem szabad megszorítani, ugyanis akkor csúszós, orsó formájú teste azonnal kisiklik kezeid közül. Lehet, hogy partra veted, lehet hogy a vízbe dobod és még három kívánságod is teljesül utána, de megtartani nem fogod tudni! A Halak ugyanis mély drámának éli meg a kapcsolatot, és a szakítást egyaránt. Hallgasd meg a problémáit, osztozz ezekben.

Érdekesen beszél, hallgasd figyelemmel. Általában különc, és egyéni. Jól oldódik ital mellett, legyen az alkohol, vagy gyógytea. Vonzódása a misztikához nagyon erőteljes. A művészetek és a pénz áll hozzá közel. A drága dolgokról, árverésekről, ahol "halpénz" és művészet is jelen van, szívesen beszélget. Szívesen fickándozik és táncol, mozog, sportol. Vidd randira uszodába, vagy sportpályára, de egy ezoterikus teaház a legnagyobb befutó, ha randiznál vele!

Szakítás a Halakkal:
Egyszerű! Akaszd horogra! Azonnal szabadulni akar majd. A bírálatot, a rabságot és a gúnyt képtelen elviselni. Nem pénzéhes, de megszokta a jólétet és ha nem tudja fenntartani, akkor azonnal változtat. Ha nem dicséred meg, ha minduntalan félbeszakítod, ha nem fogadod el világnézetét, vagy hagyományokat tisztelő gondolkodását, akkor magától és végleg eltűnik mellőled. Vigyázz, mert nagyon sérülékeny, könnyen válik önmaga mártírjává, kivívva ezzel mások ellenszenvét is.

A Halak erogén zónái:
A lábikrája érzékeny, a sarka és a talpa. Nőknél a nemi szerve is különösen!

A Halak nyara

A nyaralással kapcsolatban a Halak levetkőzi korlátait és mindennapi ritmusát. Ha nyugalomra és pihenésre van szüksége, elbújik valahová, miközben te arra vársz, hogy visszatérjen a földre, és elkísérjen szórakozni. De a Halak arra is vágyhat, hogy valami szokatlan, sosem látott, spontán dolgot műveljen.

Tudja értékelni a kellemes pillanatokat, szereti az életet és a föld minden örömét. Érzékenysége általában fogékonnyá teszi a művészetek és a zene iránt, mint minden Víz-elemű jegyet. Látogatja a képzőművészeti galériákat, és képes szépséget találni a művészien csúf alkotásokban is. Ha a Halakat valamilyen helyzet zavarja, semmiképpen se kényszerítsd semmire, mert olyankor képes lélekben teljesen elszakadni, miközben fizikailag ott sétálgat melletted. Ideális esetben meseszép pillanatokat lehet átélni vele.

A Halak jegyhez tartozó országok: Portugália, Brazília, Ceylon, Málta, a Szahara
Városok: Sevilla, Isztambul, Alexandria, Lanchaster

A Halak és a művészet

Kreativitása művészi vagy misztikus. Művészetében a mindenség ébred öntudatra, s a maga tudata szétárad a mindenségbe. Mély lelkiség és örök tényekben gyökerező ösztönösség születik ebből. Érzéssel, szinte öntudatlan azonosulással kapcsolódik bele a világba, s az anyagon keresztül is megnyilvánuló, minden korlátozáson túlterjedő szellemvilággal lép kapcsolatba.

Erőit befelé irányítja, önmaga létének legmélyébe száll alá, s koncentrált figyelme a lelkiség végső titkaiba mélyed. Koncentrált erői azonban nemcsak befelé, hanem ugyanakkor kifelé is áradnak, mert nincs különbség a "bent" és a "kint" között: a művészetében minden találkozik, minden egyetlen nagy értelmet kap. A mindenséggel való egybeolvadás az az élmény, amelyben a Halak művészete a legjellemzőbben jut kifejezésre.